facebook logo   vimeo logo   soundcloud

KENNISMAKING

 

Onder de bedrijfsnaam Hands-On Piano, geef ik privé pianoles aan volwassenen en kinderen in de wijk Alteveer in Arnhem. (Contact)

Als je video's wilt kijken van workshops, aktiviteiten en leerlingen, ga

naar HoP Vimeo of HoP Huis.
Als je meer wilt lezen over hoe ik over mijn vak denk, zie Gedachtegoed.

 

Ik, Sharon Stewart, kom uit Amerika. Mijn oudere zus begon piano toen ik zes was, en ik herinner mij dat zij mij een keer les gaf. Ik vond het maar niks dat ik stil moest zijn en naar haar moest luisteren terwijl zij dingen uitlegde. Ik wou de hele tijd met mijn vingers op de toetsen zitten.

Vanaf mijn zevende begon mijn ‘officiële’ piano-opleiding – Thompson methode, Hanon oefeningen, Chopin waltzes, en stukjes van de ‘grote’ namen (Bach, Mozart, Beethoven, Schumann, Debussy). Later heb ik ruime ervaring opgedaan met koorbegeleiding.

 

In 1996 ben ik definitief uit Amerika vertrokken. In het buitenland heb ik twee schooljaren (1994-95 en 1996-97) gewerkt voor het National Music Conservatory in Amman, Jordanië waar ik les gaf in theorie en piano, volgens de ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music) methode uit Engeland. Vervolgens heb ik vijftien maanden in Parijs verschillende cursussen gevolgd aan het Conservatoire National de Région Boulogne-Billancourt (1997-98).

Sinds 1998 woon ik met mijn (Nederlandse) partner in Arnhem en in dat jaar ben ik gestart met de opleiding als pianiste en docente op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens mijn vier jaren bij de HKU heb ik piano gestudeerd bij Alexander Warenberg en pianomethodiek met Willy Muller [leergang 2002].

 

In het Koninklijke Conservatorium in Den Haag (KC) heb ik vier jaar (2001-2005) muziek/pianoles gegeven aan zeer jonge kinderen als docent in het Project Inleidend Piano Onderwijs. (Zie het PI-platform)

 

In 2002 begon ik met een Masters in Muziekpedagogiek aan het KC waar ik een aantal lessen heb gehad van pianiste Ellen Corver. In Den Haag en ook bij de afdeling Vrouwenstudie in het Universiteit Utrecht heb ik me geconcentreerd op feminismes, improvisatie en technologie (Feminisms, Technology and Improvisation), gebruik maken van mijn eigen ervaring als pianodocente. In december 2004 gaf ik mijn afstudeerconcert waarin vrouwelijke componisten centraal stonden. Ook speelde ik een eigen compositie (Sirens, Prelude and Poetry) en een stuk geschreven voor die gelegenheid door een compositie-student, Hugo Morales. In April 2005 ben ik met onderscheiding afgestudeerd.

 

Ik ben in 2000 begonnen met het geven van pianoles aan kinderen en volwassenen in Nederland. Sinds 2002 wonen wij in de wijk Alteveer in Arnhem. Ik heb een Yamaha U3 upright piano in mijn pianostudio. 

 

Naast mijn werkzaamheden als docente piano maak ik field recordings en geluidscomposities (SoundCloud) voor voorstellingen en installaties en ben ik Associate Editor of the Journal of Sonic Studies.

Mijn pianostudio (Fotogalerij)